نام دستگاه

 اندازه گیری گرانروی

 Viscometer

مشخصات دستگاه

آمریکا - Brookfield - DV2T

نام آزمایشگاه

فرآوری مواد غذایی – صنایع غذایی

کارشناس

مهندس ابوالحسن ثابت صولت

زمان استفاده

شنبه تا چهارشنبه (8:00-16:00)

توضیحات

  • دستگاه ویسکومتر بروکفیلد معروف به ویسکومترهای چرخشی است. با چرخیدن دوک (spindle) شبیه دوک بوده و توسط یک پیچ که در انتهای دسته آن قرار دارد، به موتور دستگاه متصل می‌شود. استوانه ثابت نیز ظرفی می‌باشد که نمونه در آن ریخته شده است. اسپیندل را به دستگاه متصل نموده، در ظرف حاوی نمونه قرار می‌دهیم و با سرعت‌های زاویه ای معینی آن را می‌چرخانیم. ویسکومتر این امکان را به ما می‌دهد تا به وسیله پیچ تنظیم سرعت، داده‌های مربوط به سرعت‌های زاویه ای مختلف از قبیل ۱، ۵، ۱۰، ۲۰، 100 و 2۰۰ دور بر دقیقه را به دست آوریم. در هر سرعت زاویه ای، ویسکومتر گشتاور وارد بر اسپیندل را اندازه گرفته و عقربه روی آن، مقدار گشتاور را نشان می‌دهد. نیروی که روی این صفحه مقاومت می کند در برابر چرخیدن را اندازه گیری می کند و نتایج کمی می دهد. هرچه ظرف محلول بزرگتر باشد، بهتر است. در حین فرو بردن اسپیندل باید توجه کرد که حباب هوایی در زیر اسپیندل وجود نداشته باشد. نوعی از اسپیندل می‌بایست انتخاب شود که بیش ترین میزان داده را بتوان بدست آورد. دما بر روی ویسکوزیته محلول و غلظت آن تاثیر می‌گذارد. چنانچه سیال وابسته به زمان باشد، تغییراتی در اعداد خوانده شده با گذشت زمان مشاهده می‌شود، البته در نهایت اعداد ثابت می‌شوند.
  • تجهیزات دستگاه:
    • اسپیندل نوع RV از شماره 1 تا 7  به ترتیب برای اندازه گیری سیالات با ویسکوزیته پایین تا ویسکوزیته بالا
    • اسپیندل  UL برای اندازه گیری سیالاتی با ویسکوزیته پایین
    • اسپیندل نوع SSA  با شماره های SC4-21, SC4-27, SC4-28 به همراه چمبر 10 میلی لیتری

چگونگی ثبت درخواست

  • قبل از ارائه درخواست و برای هماهنگی با کارشناس دستگاه، آقای مهندس ثابت صولت، با شماره ۳۴۵۰۶۲۶۴  (081) - داخلی (۲۰۳) تماس بگیرید.
  • برای پرداخت هزینه آزمون به اینجا مراجعه فرمائید.

آدرس و شماره تماس
  • آدرس: همدان، شهر بهار، ابتدای خیابان امام خمینی (ره)، دانشکده صنایع غذایی.
  • تلفن تماس کارشناس دستگاه:  داخلی (۲۰۳) - ۳۴۵۰۶۲۶۴  (081)             
  • تلفن تماس: داخلی (۲۰۳) - ۳۴۵۰۶۲۶۴  (081) 
  • ایمیل: